Deventer therapie

Praktijk Authentiek

Kom jij er niet meer uit? Lukt het jullie niet om uit de negatieve patronen te komen?

Je hoeft het ook niet allemaal zelf te doen. Samen kunnen we hiernaar kijken.
Neem dan contact op voor een intake.

 Wie is je therapeut?

Ik ben Corine Speelziek, eigenaar van Praktijk Authentiek.  De psyche van de mens heeft me altijd zeer geboeid. Ik heb eerst een tiental jaar als Intensive Care verpleegkundige gewerkt, waarna ik me heb omgeschoold tot psychosociaal therapeut en heb me vrij snel gespecialiseerd in trauma en hechtingsproblematiek.  Gedreven als ik ben deed ik daar nog een specialisatiejaar kindertherapie en relatietherapie achteraan. Ik ben traumatherapeut, trainer en sytemisch werker.

Ik ben zeer leergierig en houd me in mijn vrije tijd veel bezig met het lezen van vakliteratuur. Net zoals toen ik als verpleegkundige werkte en graag mensen alles wilde geven wat ze nodig hadden, wil ik dit ook als therapeut. Ik was als kind al geboeid door gedrag van mensen, en waarom ze reageren zoals ze reageren. Mensen omschrijven me als intuïtief, sensitief, betrokken, integer, liefdevol en betrouwbaar. Ik ga met mensen mee het donker in om samen naar het licht te bewegen.

In de loop der jaren heb ik zelf veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Met dat ik mezelf beter leerde kennen werd ook de doelgroep die bij me kwam intensiever. Mensen die me opzochten bleken vaak uitbehandeld te zijn in het regulier circuit. Ik kreeg ook steeds meer cliënten met vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblematiek. Ik specialiseerde me in HSP en trauma en hechtingsproblematiek. Mensen komen vaak binnen met een hulpvraag als depressie, burnoutklachten, angst- en paniekklachten, niet bij hun gevoel kunnen komen, terugkerende relatieproblemen, eetproblematiek enzovoort waar ze in het hier en nu last van hebben. Meestal blijken dit oude overlevingsmechanismen te zijn die vroeger hebben geholpen de pijn niet te voelen, maar in het hier en nu staat dit je in de weg. Je past je bijvoorbeeld nog steeds aan om waardering te krijgen. Hierdoor raak je van jezelf verwijderd.

In mijn therapieën gebruik ik het beste uit de verschillende methodieken en zorg ik voor maatwerk. Wat past bij jou zodat je uiteindelijk weer kan worden wie je bent? Zonder al die maskers en zonder als die patronen en overlevingsmechanismen. Ik geniet ervan als de cliënt zichzelf gaat ontdekken. Om deze reden heb ik mijn praktijk de naam Authentiek gegeven. Als we authentiek zijn dan kunnen we voluit genieten van het leven. Dan hoeven we niet meer te leven uit angst maar gaan we leven vanuit liefde. Dan kunnen we kiezen voor wat het beste is voor onszelf en vanuit daar kunnen we uitreiken naar de ander Naar onze kinderen, naar onze partner.

Omdat pijn is opgeslagen in ons lijf, zodat we de pijn niet hoefden te voelen is alleen praten niet voldoende. Om deze reden combineer ik emotioneel werk, lichaamswerk en gesprekstherapie zodat alle lagen worden aangesproken.

Individuele Therapie
Binnen de individuele therapie maak ik gebruik van de beste methodieken uit de praktijk. Ik gebruik inzichtgevende therapie,  ik leg veel uit, en ik gebruik methodieken als TA, lichaamswerk, innerlijk kindwerk, gestalt, hypnotherapie, Bio-energetica en nog veel meer. We gaan terug naar de basis. Wat was de reden van je aanpassingsgedrag, je controlepatronen, je perfectionisme, je angsten en het afsluiten van je gevoel? Dit was nodig, maar nu werkt dit tegen je. Je hebt iemand nodig die met je meeloopt, dat je oude pijn die vroeger niet verwerkt kon worden nu wel verwerkt kan worden, in aanwezigheid van een getuige. Want in relatie worden we gekrenkt en in relatie helen we. In zachtheid en veiligheid kun je mag je worden wie je bent. Ik vind het geweldig om hier getuige van te mogen zijn.

Regelmatig is ook EMDR ( traumatherapie) nodig om oude pijnpunten, trauma’s en negatieve overtuigingen te verwerken. Hierbij hoef je niet helemaal de oude pijn te herbeleven en wordt de emotionele lading weggenomen.

Crefmethode
De Crefmethode is een combinatie van verschillende methodieken, te werken aan hechtingsproblematiek. Ik gebruik onderdelen van deze methodieken in mijn behandelingen.

Relatietherapie
Bij relatietherapie maak ik veel gebruik van hechtingsbevorderende technieken, zodat je je weer veilig gaat voelen in je relatie. Vaak bestaat in relaties bij beide partners in minder of meedere mate verlatings-  of bindingsangst. De manier waarop we aan onze ouders hechten nemen we mee in onze relaties. Daar worden we soms geraakt in oude pijnpunten en gaan we ons verdedigen door afstand te nemen of juist kritiek te leveren. DIt zorgt ervoor dat we ons niet meer veilig voelen.

Kennis en kwaliteit en registraties
Ik vind het belangrijk om goede kwaliteit hulp te verlenen. Om die reden school ik me regelmatig bij, en heb ik een aantal malen per jaar supervisie en intervisie.
Ik ben aangesloten bij de beroepenvereniging de NFG voor complementaire therapie en ik ben registertherapeut bij de RBCZ. Ik houd me aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan een therapeut.

Vergoedingen

Doordat ik aangesloten ben bij de NFG en de RBCZ vergoeden de meeste verzekeraars de therapie voor een deel vanuit de aanvullende verzkerering. Zie www.de-NFG.nl onder de link vergoedingen.

In geval de problemen ook invloed hebben op het werk, of om te voorkomen dat de werknemer uitvalt wil de werkgever vaak ook een deel van de kosten vergoeden. Je werkgever kan dan een offerte opvragen bij mij.

De kosten van therapie zijn ook aftrekbaar voor de belasting.

Volg mij op Social Media:

HBO Psychosociale therapie
HBO specialisatiejaar kindertherapie
HBO relatietherapie
KIES coach
EMDR Master praktisioner BIVT
HBO psychosociale en medische basiskennis
CREF methode behandelaar
Traumatherapeut opgeleid bij Traumacentrum Celevt

 

Als psychosociaal therapeut ben ik erkend door en geregistreerd bij de NFG  (Nedelandse Federatie Gezondheidszorg), vakgroet VPMW

Ik ben tevens registertherapeut BCZ® bij het RBCZ
( Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)

Licentiehouder CREF methode

Vanuit de aanvullende verzekering kom je vaak in aanmerking voor vergoeding van
( een deel) van de kosten.
Kijk op www.de-NFG.nl onder de link vergoedingen, of jouw verzekering een deel vergoedt.

Hoe klanten mij ervaren

Ik heb veel minder last van perfectionisme en controledwang. Corine heeft veel kennis van zaken en kan zonder oordeel naar je luisteren en kijken. Dat maakte dat ik me veilig voelde om dingen met haar te delen die ik nog nooit met iemand heb gedeeld. Ik voel nu veel meer zelfwaardering en liefde voor mezelf. Ik kan nu veel milder kijken naar mezelf.
Naast de individuele therapie volgde ik ook samen met mijn man relatietherapie nadat hij vreemd was gegaan. Hierbij vond ik het zo knap dat we ons beiden gehoord en gezien voelden door haar.  Door alle oefeningen die ook wel heel dichtbij kwamen durven we ons u meer te geven en zijn we veel minder bang elkaar weer kwijt te raken. We hebben nu meer intimiteit op alle vlakken dan ooit!

Vrouw, 45 jaar