Therapie bij verwerken van shocktrauma, hechtingstrauma en ontwikkelingstrauma

Deventer therapie, Praktijk Authentiek
u

Heb je last van herbelevingen? Voel je je voortdurend gespannen of heb je last van huilbuien?

Of heb je een kort lontje, kun je niet goed voelen en zit je veel in je hoofd? Had je een moeilijke start bij je geboorte of al in de buik van je moeder?

u

Had je een onveilige jeugd, of was er sprake van veel stress en spanning bij je ouders?

Ben je wantrouwend, heb je last van onbegrepen lichamelijke klachten of lukken je relaties maar niet? Durf je je niet echt te geven? Of zit je erg in de controle?

u

Heb je traumatische gebeurtenissen meegemaakt die heel je leven beïnvloeden?

Voel je je door niemand begrepen, slaap je slecht en heb je hartkloppingen?

Je lichaam en geest uit de bevriezing

Trauma is het meemaken van een heftige, overweldigende gebeurtenis of gebeurtenissen waarbij je je machteloos en hulpeloos voelt en waarbij er geen of onvoldoende hulp was. 

Je kunt dus al trauma meemaken als je nog een baby bent, als je lang alleen gelaten bent met je verdriet, of als je ouders altijd ruzie maakten. Maar ook door heftige gebeurtenissen als misbruik en mishandeling. Dit noemen we ontwikkelingstrauma.  Maar ook een heftig ongeval of andere gebeurtenissen kunnen traumasporen achterlaten. 

Ik help je om de trauma’s te verwerken waardoor de vastgezette trauma energie in lichaam, brein en hartsnivo weer kan gaan stromen en je je vrij gaat voelen. Als het trauma is aangekeken zijn oude overlevingssystemen niet meer noodzakelijk en kan je voluit leven.

 

 

 

“Ik help vrouwen hun oude pijnpunten en trauma’s te helen, zodat ze kwaliteit en plezier in hun leven ervaren minder zwaarte hoeven meedragen.”

Traumaverwerking op alle lagen.

Gaandeweg mijn ervaringen als therapeut ben ik me steeds meer gaan verdiepen in trauma en hechting middels scholing en studie. Steeds vaker kwamen er cliënten op mijn pad met trauma. Ook mensen die uitbehandeld zijn in het reguliere circuit komen steeds meer naar me toe, omdat ze niet voldoende hebben aan de aanpak op alleen cognitief nivo. Meer en meer heb ik me gespecialiseerd in trauma.

Ik kwam in de praktijk achter dat heel veel klachten ook zijn gebaseerd op groot of kleiner trauma. Gezien trauma zich opslaat in het lijf, en ook doorwerkt in het lijf, behandel ik je op een holistische wijze. Dat wil zeggen op nivo van gedachten, emoties en via lichaamsgericht werken. Een van de methodieken hierbij is EMDR en onderdelen van andere methodieken om trauma’s en oude troep op te ruimen, waardoor er nieuwe levensenergie vrij komt.

Therapie bij mij is best pittig, maar het brengt je uiteindelijk bij wie je werkelijk bent, in je essentie. We doen geen pleister op de wond, waardoor er steeds weer een nieuwe pleister op moet, maar maken de wond echt schoon door de etter eruit te halen. Hierna kan er dan een echt litteken ontstaan en zijn pleisters niet meer nodig.

Ook jij kunt vrij komen van al die oude ballast en trauma’s waardoor je je echt gaat leven!

Geen last meer van perfectionisme en controle

Je voelt je veilig in jezelf en je omgeving, waardoor je je omgeving en jezelf niet meer hoeft te controleren

Stressvrij leven

Omdat je je in balans voelt en je brein zich kan reguleren heb je minder last van een kort lontje, en ben je in staat om op een prettige manier voor jezelf te zorgen

Uit je hoofd, in je lichaam, leven in het nu

Je hebt geleerd wat je voelt, je bent weer in contact met je lijf en je emoties, waardoor deze voor je kunnen werken. Dit leidt weer tot een fijne liefdevolle relatie met jezelf en anderen

Wat mijn cliënten over mij zeggen

Ik merkte dat ik me vaak schaamde en weinig zelfvertrouwen had, ik had ook last van sociale angst. Ik durfde ook nooit nee te zeggen. Hier wilde ik hulp bij.

In de therapie ben ik erachter gekomen dat de ervaringen op jonge leeftijd hier een invloed op hadden. Hierdoor was ik allemaal negatieven dingen over mezelf gaan denken zoals ik ben saai, ik moet hard werken dan hoor ik erbij. 

Ik heb mezelf echt leren kennen en weet nu ook dat deze negatieve gedachten eigenlijk overlevingssystemen waren. Ik heb nu veel minder oordelen en ben echt heel trots opdat ik hiermee aan de slag ben gegaan.

Vrouw 44 jaar

Ik ben hoogevoelig en kan me zeer goed afstemmen op anderen. Dit heb ik altijd al gedaan, maar dit zorgde ervoor dat ik mezelf compleet kwijt ben geraakt. Een stuk verleden dat ik maar niet kon loslaten liep als een rode draad door mijn leven en bepaalden mijn keuzes. Hierdoor kwam ik ook in een narcistische relatie terecht. 

Ik ben Corine heel dankbaar. Ik kies nu voor wat goed is voor mij. Ik heb afstand genomen van relaties waarbij ik alleen maar investeerde, ik kan nu voluit genieten en lachen en genieten van mijn kinderen. Ik ben niet meer opeens zeer boos of zeer verdrietig, maar ben wel in contact met mijn emoties. Ik zit niet meer zo in mijn hoofd.

 

Vrouw 37 jaar

Zet nu de eerste stap om thuis te komen bij jezelf

Vaak heb je zelf al alles gedaan, soms heb je al meerdere therapieen gevolgd. Je kunt echt van je problemen afkomen! Het feit dat je al op deze site zit betekent dat je graag een kwalitatief beter leven wilt. Ik loop graag een tijdje met je op, zodat jij kan opbloeien. Ook als je geen liefdevolle jeugdervaringen hebt opgedaaan waar je nog steeds hinder van hebt, er is altijd hoop!
Mocht je nog twijfelen of je er wel aan toe bent? Je mag worden wie je bent, op jouw eigen tempo.

Wil jij jezelf echt leren kennen zonder al die overlevingsmechismen?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen?

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee je kunt je aanmelden zonder verwijzing van de huisarts.

Wordt de therapie vergoed?

Ja kijk even op www.de-NFG onder de link vergoedingen, daar zie je of jouw zorgverzekeraar dekt en hoeveel. De aanvullende verzekering vergoed een deel. Als je de zorgverzekeraar belt moeten ze zoeken op Praktijk Authentiek.

Hoe lang duurt een traject?

Dit hangt heel erg af van de hulpvraag en is heel persoonlijk. Je zit niet vast aan een aantal sessies. Je kunt altijd stoppen als je dat wil. Dit doe je door in het laatste consult dit te bespreken.

Kan ik de therapie ook zelf betalen?

Jazeker, de praktijk wijst uit dat mensen veelal zelf betalen. Inverstering in jezelf is de beste inverstering die je kunt doen.

Wat mijn cliënten zeggen

Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik los ben van mijn trauma’s. Corine is zeer kundig, heeft veel tools en is vooral zo vrij van oordeel. Ik voelde me gelijk bij haar op het gemak. Alles mocht er zijn en ik heb dingen met haar gedeeld die ik nog nooit heb durven delen. Vele EMDR sessies gehad die pittig waren maar ik ruimde echt oude pijn op. Ik merk dat ik nu ook bijna geen eetbuien meer heb en ik heb echt weer zin in het leven.

Vrouw 50 jaar

Ik heb hele lieve ouders die het beste met me voorhadden. Maar omdat ze zelf veel trauma hadden meegemaakt konden ze mij niet geven wat ik nodig had. Dit heeft me gevormd tot wie ik ben, maar ik had altijd heel veel spanning in mijn lijf. Dankzij de therapie bij Praktijk Authentiek heb ik nu eindelijk die trauma’s verwerkt. Wat ik zo mooi vindt is dat dit altijd ging met respect voor mijn ouders. Ik merkte dat ik altijd voor hen koos en dacht, ten koste van mezelf. Ik ben me nu bewust dat dit naast elkaar kan staan. Mijn relatie met hen is veranderd, maar heeft zich veel meer verdiept.

Vrouw 35 jaar

moeder en werkende

Wil jij van die trauma's af en je echt kunnen verbinden met jezelf en je omgeving?

Wil jij helen, groeien en ontwikkelen? Wil jij je overlevingsmechanismen onderzoeken en echt gaan leven?
Wil jij dieperliggende trauma’s omzetten in groei en ontwikkeling?
Ik loop graag een tijdje met je mee.