Een hechtere relatie met meer intimiteit

Deventer therapie Praktijk Authentiek
u

Het gevoel alles alleen te moeten doen? Voel je je eenzaam binnen de relatie of het heb je het gevoel het nooit goed te kunnen doen?

Eindigen jullie discussies in terugkerende patronen van aantrekken en afstoten? Of leef je langs elkaar heen?

u

Lopen jullie steeds maar vast in hoogoplopende conflicten?

Komen er steeds meer scheurtjes in de relatie omdat het niet lukt elkaar te begrijpen?

u

Is je partner vreemdgegaan of verliefd geworden op een ander?

Is het moeilijk om het vertrouwen weer te hervinden?

Resultaat van relatietherapie bij Praktijk Authentiek, Deventer therapie

Als je veel hebt meegemaakt in je vroege jeugd laat dat altijd sporen na en die neem je onbewust mee je relatie in. Je zoekt niet zo snel hulp bij relatieproblemen, maar soms is het fijn dat er iemand met je meekijkt om uit de ongezonde cirkels te komen waar jullie in zijn beland.  Na een traject relatietherapie voelen jullie je weer met elkaar verbonden bent en begrijpen jullie beter begrijpt waar relatiepatronen vandaan komen ben je milder voor jezelf en elkaar en zijn al die kleine zaken geen reden meer tot een conflict. Doordat angsten en dieperliggende behoeften en pijnpunten worden onderzocht ga je elkaar beter leren begrijpen, luisteren naar elkaar zodat je je elkaar beter gaat leren kennen en op elkaar kan aansluiten. Je bent minder bang de ander te verliezen en durft je aan je partner te binden zonder steeds bang te zijn dat je hem of haar weeer verliest. 
En je kunt helemaal jezelf zijn, zonder op eieren te moeten lopen, als je de ander even niet kan bereiken weet je dat dit ook weer goed komt. 

 

“Ik help jullie een sterke en hechte band te creeeren binnen je relatie, waardoor je meer intimiteit en minder spanning ervaart”

Een fijne, sterke relatie die tegen een stootje kan

Ik help jullie om de negatieve patronen waar je in bent geraakt bewust te worden. Als je je bewust bent kun je dingen veranderen. Ik werk niet alleen maar op een cognitieve manier, maar ga samen met jullie op zoek naar de dieper liggende pijnpunten uit het verleden die hebben gezorgd dat het nu gaat zoals het gaat. 

Ga je juist uit verbinding of wordt je kritisch als je de ander niet kunt vinden? En wat maakt dat jullie struggelen? Waar ben je elkaar kwijt geraakt? En bovendien onderzoeken we welke behoeften jullie hebben en hoe je hier voor jezelf en voor de ander zorg voor kunt dragen. Hoe hecht je je aan je geliefde en heb je misschien last van binding- of verlatingsangst?

Relatieproblemen ontstaan ook vaak vanuit onverwerkte kwetsuren. In relatietherapie kijken we dus ook naar de dieperliggende oorzaken zodat jullie je kunnen verbinden vanuit je hart, waardoor je een hele diepe relatie kunt ontwikkelen.

Een liefdevolle, veilige verbinding in je relatie waarbij je jezelf kan en mag zijn

Meer intimiteit dan ooit

Doordat er geen onbesproken pijnpunten tussen jullie meer zijn, en je hebt geleerd hoe je aan je partner kunt aangeven wat je nodig hebt, ervaren jullie een diepgaande intimiteit.

Geen hoogoplopende ruzies meer

Je hebt nog wel meningsverschillen, maar omdat je elkaars triggers kent en kun je elkaar steunen en conflicten op een volwassen manier oplossen

Je gehoord, gezien en geliefd voelen door je partner

Je praat meer met elkaar maar kan ook in prettige stilte bij elkaar zijn. Je voelt je weer veilig bij elkaar en hebt vertrouwen in je relatie. Dit werkt ook door op je eventuele kinderen

Wat mijn cliënten over mij zeggen

Dankzij de therapie bij Praktijk Authentiek hebben we nu een relatie waarbij we minder conflicten hebben, of er over kunnen praten. We begrijpen elkaar nu veel beter. Omdat we nu inzicht hebben in onze negatieve patronen, kunnen we er sneller uitstappen.

We zijn erachter gekomen dat we elkaar steeds triggerrden in oude pijn van afwijzing, niet gehoord of gezien worden. Nu kunnen we vanuit liefde voor onszelf elkaar liefhebben zonder dat we een claim op elkaar leggen.

Wat we echt heel erg hebben gewaardeerd is de kennis van Corine, gecombineerd met zachtheid en oordeel -loosheid.

We leven niet meer als huisgenoten samen maar weer als liefdespartners.

Man 43 jaar, vrouw 41 jaar

We leefden na de komst van de kinderen erg langs elkaar heen en ik voelde me heel eenzaam en niet gewaardeerd. We runden ons huishouden en de kinderen prima, of we een bedrijf runden. Maar er was weinig tot geen intimiteit meer tussen ons. We waren elkaar volledig kwijt. Omdat we wel graag verder wilden met elkaar maar niet wisten hoe hebben we Corine om hulp gevraagd. We hadden al veel positieve verhalen over haar gehoord.

Nu is het zoveel beter! We zijn elkaars beste vrienden, praten veel meer met elkaar en maken veel tijd voor elkaar. Ik voel me echt weer verbonden en ben heel blij met Peter.

Corine geeft je een heel veilig gevoel waarbij je de meeste intieme zaken durft te delen. Corine helpt om de juiste woorden te vinden en de blinde vlekken te zien. We zijn meer intiem met elkaar dan we ooit hadden durven hopen.

Ineke en Peter

Zijn jullie die steeds terugkerende, hoogoplopende ruzies en patronen ook zo zat?

Willen jullie ondersteuning in hoe dit op te lossen?

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig?

Je hebt geen verwijsbrief nodig voor relatietherapie.

Heeft Praktijk Authentiek een wachtlijst?

We streven ernaar om geen wachtlijst te hebben, vaak kun je binnen 2 tot 4 weken terecht. Soms is dit wat langer en soms kan je gelijk terecht.

Worden de kosten voor relatietherapie vergoed?

Bij sommige zorgverzekeraars wordt het vergoed. Zie www.de-NFG.nl onder de link vergoedingen of jouw verzekering dit dekt vanuit de aanvullende verzekering.

Hoe kan ik afzeggen en zijn daar kosten aan verbonden?

Afzegging of omzetten kan altijd. Doe je dit binnen 48 uur van tevoren dan wordt wel 50% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht en binnen 24 uur van tevoren wordt het volledige consult in rekening gebracht. 

Ervaringen van cliënten

We houden heel erg van elkaar, maar liepen toch steeds vast in terugkerende patronen. Corine heeft met haar rustige aanwezigheid ons het gevoel gegeven dat we er helemaal mogen zijn. 

Ze luisterde naar ons beiden en heeft ons echt geholpen om op een diepere laag te komen, naar de onderliggende angsten en behoeften. Dit heeft ons echt geholpen meer begrip voor elkaar te hebben en ook ons kwetsbaar naar elkaar te leren openstellen.  We zouden iedereen een dergelijk traject gunnen, bij deze kundige therapeute.

Man 34, vrouw 32

Bij Corine voelden we ons beiden gelijk op ons gemak, door de warme, vertrouwde sfeer in een huiselijke omgeving. 
We hebben geleerd dat onze manier van met elkaar omgaan ons alleen maar verder van elkaar dreef en dat daaronder een diepe angst zat om in de steek gelaten te worden. We kunnen nu op een respectvolle manier met elkaar praten zonder ons gelijk te willen hebben. Hierdoor voelen we ons beiden weer gehoord en gezien. Corine heeft ons geholpen om dit zichtbaar te maken. Onder die harde woorden of dat terugtrekken zaten gevoelens als: “ik wil er niet alleen voor staan en “ik wil belangrijk voor je zijn”. We zijn elkaar weer gaan waarderen en ervaren een diepe verbondenheid.

Arlena 47 jaar en Sietse 49 jaar

Functie

Twijfel je nog?

Vaak heb je al heel veel geprobeerd voor je hulp vraagt voor je relatieproblemen. Dat is begrijpelijk, maar soms is het dan al te laat. Als je er op tijd bij bent, kun je heel veel herstellen in je relatie. Maar ook als je al besloten bent uit elkaar te gaan kan een gesprek goed zijn, zodat je in nog goed met elkaar kan blijven communiceren. Of misschien zijn de problemen nog niet zo groot maar wil je een diepere verbinding met elkaar. Twijfel niet, maak gewoon een afspraak. Je zit nergens aan vast.

Zou het niet heerlijk zijn als je je weer gehoord, gezien en begrepen voelt door je partner?

Wil je elkaar weer vertrouwen, en op elkaar kunnen bouwen?